Læsetip

Læsetip

Da jeg for 2 ½ år siden ud af det blå fik den chokerende besked, at jeg havde lymfekræft, var jeg fuldstændigt uforberedt. Jeg havde ingen tætte venner eller familiemedlemmer, der havde haft kræft, så det eneste, jeg kunne forholde mig til, var de fakta og fortællinger, jeg fandt på nettet. Og helt ærligt, så skræmte det mig nogle gange mere, end det hjalp.

Det føltes derfor som at få smidt en redningskrans, da jeg i en uge blev indlagt på sygehuset, og blev roommate med Julie. Selvom hun var hundesyg efter en omfattende stamcellebehandling, så havde hun alligevel overskud til snakke det halve af natten. Her forberedte hun mig på det, der ventede, ligesom hun delte af de erfaringer, hun havde gjort gennem et halvt års behandlinger. Jeg anede på det tidspunkt ikke, hvor uvurderlig denne snak ville blive for mig, men i tankerne takkede jeg under mit sygdomsforløb ofte Julie.

Men for alle jer, der ikke er så heldige at møde en Julie, er der også hjælp at hente. Amerikanske Kris Carr, som i næsten 15 år har levet med en uhelbredelig kræftsygdom, fortæller i bogen ”Crazy sexy cancertips” om den tid, der fulgte, efter hun fik diagnosen, og om hendes rejse gennem den alternative verden til en ny hverdag. Derudover giver hun også en række råd til alle, der står i samme situation, som hun gjorde, og deler erfaringer fra en række andre kræftramte kvinder. 

Det er en anvendelig og interessant bog, som er meget levende fortalt. Kris Carr er ligefrem og charmerende, og derfor tilgiver jeg, at bogen er meget amerikansk, og at jeg indimellem må krumme tæer. Kan du også det, er det som at få en bedsteveninde i bogform.

Nyt projekt på vej

Nyt projekt på vej

Læsetip

Læsetip